Welkom op de website van Yackadandah.

DSCN8686

Yackadandah is de naam van mijn bedrijf waarin ik mij met name bezig houd met het zoeken van talenten bij mensen en organisaties.

De instrumenten die ik onder andere gebruik zijn:
- Oplossingsgericht coachen ( “WAWW” methode Werken aan wat werkt)
NLP (neuro linguïstisch programmeren)
Transactionele Analyse
Systemisch werken
G.B.V (gezond boeren verstand)

Als talentmanager ben ik voornamelijk bezig om de positieve eigenschappen en de intrinsieke motivatie in mensen en organisaties te zoeken en zichtbaar te maken. Nadat de talenten en intrinsieke motivatie zichtbaar is gemaakt, gaan we aan de slag met een ontwikkelplan waarbij we werken aan concrete en haalbare acties.

Om de talenten en de intrinsieke motivatie naar boven te halen gebruik ik veel instrumenten gekoppeld aan het denken in wat allemaal wél kan. Wat niet kan is op dít moment niet meer belangrijk maar kan zeker wel leerzaam zijn geweest.

Visie
Iedereen verdient een plek in de (arbeids)maatschappij.

In de ontstane maatschappij proberen we mensen “ in hokjes” te plaatsen. Wie je bent, wat je doet en wat je wilt wordt afgemeten aan de maatschappij die we hebben gecreëerd. Hierdoor kan het ontstaan dat je bepaalde talenten niet kan ontdekken.

Door mijn ervaring in het bedrijfsleven, onderwijs en opleiding ben ik in staat om mensen en organisaties verder te helpen in hun ontwikkeling. Regelmatig merk ik dat mensen / organisaties vastlopen door het nemen van verkeerder beslissingen in het verleden. Een nieuwe weg inslaan is dan erg lastig. De keuze om in de comfortzone te blijven, is dan tijdelijk een oplossing, maar leidt in veel gevallen tot ontevredenheid, onrust en (fysieke)ongemakken.

Met mijn kennis van de (non)profit sector, onderwijs en gevarieerde opleidingen (Gedragsspecialisme, NLP, T.A. Systemisch-, oplossingsgericht werken en management) probeer ik iedereen buiten de kaders te laten denken om vandaaruit met nog meer energie een nieuwe weg in te slaan.

Ontstaan van de naam: Yackadandah

Een naam moet inspiratie en energie geven. Yackandandah (met een extra n) is een plaatsje in Victoria, Australië. De rust, ruimte, natuur en cultuur die ik in Yackandandah heb mogen ervaren zijn voor mij bepalend geweest om deze naam te kiezen voor mijn eigen bedrijf.

SONY DSC